Web Sitesi Frameworkleri - Maksimum Web

Web Sitesi Frameworkleri

Web Sitesi Frameworkleri

Web siteleri yaparken yazılım ve tasarım kısmını kodlayarak oluştururuz, fakat bu kodlama kısmını her projede tekrar tekrar yazmak yerine kendi kod kütüphanemizi oluşturabiliriz veya hazır kütüphane ve frameworkleri kullanabiliriz. Framework kullanmak yazılım yaparken büyük bir zaman kazandırır ve projeyi hızlı bitirmemizi sağlar. Frameworkler ve kütüphaneler yazılım, tasarım, mobil uygulamalar ve web siteleri için yapılacak işe özel oluşturulmuş yapılardır. Proje yaparken ana iskelet kurlumu kendileri yaparlar ve üzerine özelleştirmeler yapmamıza olanak sağlarlar. Web sitesi yaparken de framework kullanmak zamandan kazandırır. Web projelerimizde hangi web sitesi frameworkleri nerelerde kullanmanın daha çok avantaj sağlayacağını sizlere aktaracağız.

Hazır Web Sitesi Frameworkleri

Hazır Web Sitesi Frameworkleri

WordPress

WordPress Dünya üzerinde en çok kulanılan içerik yönetim sistemi ve web sitesi framework’dür. Aktif olarak çalışan web sitelerinin %43 kadarı wordpress ile yapılmış sitelerdir. Kullanımı kolaydır, hızlıdır, back end ve front end konusunda bilginiz olmasa dahi kendinize bir web sitesi yapmanıza olanak sağlar. Açık kaynak kodlu olması ve binlerce eklenti alternatifi ile sitenizi baştan aşağı özelleştirmenize farklı fonksiyonlar eklemenize olanak tanır. Düzenli olarak güncellenmeleri sayesinde güvenlik açıkları kapatılmaktadır. Ayrıca hazır commerce eklentileriyle e-ticarete yeni başlayanlar için düşük maliyette e-ticaret sitesi yapmaya olanak sağlar. İndirmesi ve kurulumu ücretsizdir, bu sayede Dünya’nın en çok tercih edilen web sitesi frameworklerinden biri olmuştur.

Opencart

Opencart açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret yönetim sistemidir. Piyasada bulunan diğer E-ticaret sistemlerinin aksine basit ara yüzü ve entegrasyon seçenekleri vardır. Eklenti desteği ve geliştiricilerin oluşturduğu özel kütüphaneleri sayesinde yazılım bilginiz olmadan da e-ticaret işlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. E-ticaret sitesi açmak isteyenler için en etkili ücretsiz seçeneklerdendir.

Magento

Magento açık kaynak kodlu PHP tabanlı e-ticaret yönetim sistemidir. Diğer rakiplerine göre daha az tercih edilir fakat kullanımı ve tasarım yapması daha kolaydır. Basit arayüz yapısı sayesinde istediğiniz dış tasarımı yapmanıza olanak sağlar. Statik ve açık kaynak kodlu yapısından dolayı yazılımsal değişiklikleri kendiniz yapmanız gerekir. Birçok yazılım grubunun farklı fonksiyonları katmak için geliştirdiği açık kod kütüphaneleri ve eklentileri mevcuttur. Magento ücretsiz bir framework olduğu için alternatif olarak çokça tercih edilir.

wordpress magento opencart