HOSTING ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

HOSTING ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Hosting alırken nelere dikkat etmeliyim sorusu son dönemde güncel sorular haline gelmiştir. Hosting bir web sitesinin temel taşı yani sunucusudur. Çeşitli kaynaklardan bu hizmeti almanız mümkün sadece size hem güvenilir bununla birlikte kaliteli hizmet verecek bir seçim yapmanız gerekir. Böylece sayfanızın uzun vadedeki kalitesini ve sürekliliğini de sağlamış olursunuz. Özellikle de eğer bir e-tecim sitesi kuracaksanız, hosting son derece önem taşır. Bilgilerinizi güvenle muhafaza edebilmeniz için sonradan değil, işin başında önlem almalısınız. Çok uzatmadan geçelim hosting alırken nelere dikkat etmeliyim sorusuna.

Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuracağınız sitenin amacına uygun seçim yapmanız gerekir. Yazı ağırlıklı bir site ile resim yahut video ağırlıklı bir sitenin disk alanı ihtiyacı aynı olmayacaktır. Bundan dolayı göz önünde bulundurulması gereken bir ayrıntılardır.
Veri transferi limiti, hosting alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğeri. Sayfanız gösterildikçe ve hatta daha çok sayfa ziyaret edildikçe bu limitten tüketilir. Dolayısıyla web sitenize olan ilginin artışı, veri transferi limiti ihtiyacınızı da artıracaktır. Buna uygun bir seçim yapmalı ve size sağlanan transfer limitine dikkat etmelisiniz.

Sağlayıcının güvenilir ve kurumsal bir isim olması büyük önem taşır. Bu sayede daha kaliteli bir hizmet alabilir, işinin uzmanı kişiler ile iletişim kurarak hosting ve domain gibi gereksinimleriniz ile ilgili destek alabilirsiniz.
Yedekleme sistemi, hosting alırken önem taşıyan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Elektronik cihazlar söz mevzusu olduğunda ne vakit ne şekilde arızalar ile karşılaşılacağını anlamak mümkün olmuyor. Bundan dolayı da tertipli bir yedekleme sistemi olmazsa olmazdır. Hele de e-tecim sitesi kuracaksanız, bu yedeklemenin haftalık değil günlük olması tavsiye edilir.

Adres ve telefon şeklinde tüm iletişim detayları ile açık bir hizmet sunan firmalar tercihiniz olmalıdır.
Hosting sağlayıcının ülkesi mevzusu sık sık gündeme gelir. “Hangi ülkede olmalı?”, “Türkiye’de olması önemli mi?” gibi sorular ile sık sık karşılaşırız. Tek fark şu olacaktır. Türkiye’de yaşayanlara hitap eden bir web siteniz olacaksa, sağlayıcının Türkiye’de olması daha hızlı bir site sunabilir. Bu kez yurt dışından gelen girişlerde bir nebze hız düşüklüğü söz mevzusu olacaktır. Bunun haricinde bir pozitif ya da olumsuz vaziyet ortaya çıkmayacaktır.